Post | juni 2020 | 1 min lezen

Artikel Movisie: Coronarichtlijnen - handreiking voor vrijwilligersorganisaties

De maatregelen rondom het coronavirus versoepelen, daardoor kunnen vrijwilligersactiviteiten ook weer starten. Het is belangrijk dat organisaties maatregelen nemen om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen en zelf keuzes maken hoe dat het best past bij de eigen mensen en activiteiten. Blijf daarover in gesprek! Met deze handreiking kunnen vrijwilligersorganisaties protocollen opstellen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wanneer een organisatie weer kan beginnen hangt af van het besluit van de overheid. Hierbij is het erg belangrijk dat de organisatie voldoet aan de basisregels om besmetting te voorkomen.


Nederland is verdeeld in 25 veiligheidsregios. Iedere veiligheidsregio zet zich in voor de veiligheid van de inwoners en bezoekers van dat gebied. De veiligheidsregio’s vullen de maatregelen van de overheid in voor de regio en gemeenten. Deze kunnen veranderen, afhankelijk van de beslissingen van de Rijksoverheid. Kijk daarom regelmatig op de website van je eigen veiligheidsregio voor informatie over de voorwaarden van activiteiten of vraag het aan je gemeente.


Voor de gedetailleerde regels en een verslag van het rapport, lees vooral het rapport op de site van Movisie. Hieronder volgen de infographics die ze hebben gepubliceerd. Erg nuttig voor de aangesloten organisaties en vrijwilligers!


Deel blogpost