Post | maart 2020 | 1 min lezen

Julia's verhaal: van huwelijksreis door Nieuw-Zeeland naar aan huis gekluisterd

Na een maand lang gereisd te hebben door Nieuw Zeeland kwamen ik en mijn man terug in een totaal andere wereld. Van constant buiten leven zaten we opeens aan huis gekluisterd. Onze familie en vrienden konden we niet zien en onze verhalen van onze huwelijksreis konden we niet delen.


De angst heerst rond iedereen. Maar wat ik niet had verwacht was dat de goedheid van de mens hierdoor ook aan het zicht komt. Normaal leven we in een individualistische samenleving waarbij iedereen zijn eigen hachje probeert te redden. In eerste instantie denk je dat bevestigd te zien door het hamsteren. Maar goed trekt goed aan. Het applaus wat begon in Italië is door heel Europa getrokken.


Mensen melden zich overal aan om te helpen. De artsen en mensen in de zorg die hun eigen leven riskeren om andere te helpen. Ik ben zelf zzper en al mijn opdrachten gingen niet door. Ik heb van 10 vrienden al gehoord als het nodig is dat ze kunnen bij staan. Voor mij is dit een startschot om zelf ook te gaan helpen waar het maar kan. Samen staan we sterk en kunnen we deze moeilijke tijd aan!

Deel blogpost