Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Biografie vrijwilliger

Structureel werk · 1 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
Lezen & schrijvenNederlands
OuderenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#49206
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Biografie-vrijwilliger/49206 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je interviewt de partner, zoon, dochter of andere relatie van een nieuwe bewoner met dementie en maakt hier een levensverhaal van.

Uitgebreide omschrijving

Doordat je het levensverhaal na het interview uitwerkt kunnen wij betere zorg verlenen. Kennis over de familiegeschiedenis, de belangstelling en hobby's (en vele andere onderwerpen) helpt ons om goed aan te sluiten bij de beleving van de bewoner met dementie.


Je bent oprecht geïnteresseerd in oudere mensen en hun levensgeschiedenis - je hebt ervaring met schrijven voor anderen - je bent communicatief en hebt vaardigheden die nodig zijn om te interviewen.


Soms zijn er achter elkaar een aantal biografieën nodig. Het komt ook voor dat er enkele maanden geen nieuwe opnames zijn. Er is een groepje biografievrijwilligers met wie je de aanvragen deelt.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.