Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Fiets vrijwilliger

Structureel werk · 3 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
BegeleidingBestuurSociaal contactActiviteiten begeleidenBuiten
OuderenWelzijn
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#44163
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Fiets-vrijwilliger/44163 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bewoners in beweging brengen op de duofiets. Genieten van de wind door de haren en de omgeving. Even eruit. Een breek van de dag.

Uitgebreide omschrijving

Je neemt een bewoner mee op de duofiets. Samen rondfietsen, goed contact hebben met elkaar en daar van genieten.

Je begeleidt de bewoner naar buiten op de fiets. Je hebt onderweg oog voor de veiligheid, benoemt wat je doet en wijst de bewoner op leuke dingen om te zien. Het is een hele populaire activiteit.

Vooraf krijg je goede instructie.

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.