Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijn
Deel

Luisteren naar klassieke muziek

2 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
Activiteiten begeleidenSociaal contactAdvies & Mentoring
OuderenWelzijn
Deel activiteit
#44378
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Luisteren-naar-klassieke-muziek/44378 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Luisteractiviteit klassieke muziek aanbieden aan ouderen. Voor de liefhebbers van vooral licht klassieke muziek biedt je een uur luistergenot.

Uitgebreide omschrijving

Voor een kleine groep bewoners (4 á 6) verzorg je de klassieke muziek activiteit. Je haalt mensen op, vertelt iets over wat je laat horen, laat bewoners vertellen wat ze beleven aan de muziek. Je zoekt muziek uit die aansluit bij wat bewoners mooi vinden en kunnen verdragen.

Je kunt zelf voor de muziek zorgen.

Wij hebben een geluidsbox met bluetooth maar ook een platenspeler.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.

Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)