Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Maatjes begeleider

Structureel werk · 2–4 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
HulpverleningBegeleidingBestuurAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyActiviteiten begeleidenZorg
OuderenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#44482
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Maatjes-begeleider/44482 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Twee ouderen die elkaar graag mogen maar zelf de ontmoeting niet kunnen vormgeven door dementie begeleid je hierin.

Uitgebreide omschrijving

Binnen ons huis zien we dat sommige ouderen van verschillende etages elkaar graag mogen. We zouden hen vaker in contact met elkaar willen brengen. Hiervoor zoeken we een vrijwilliger die de een naar de ander brengt, samen thee/koffie zet en gezellig het gesprek op gang brengt. Er kan soms ook een activiteit gedaan worden. Denk aan een kaartje leggen, rummikub of lekker naar de tuin toe gaan. Vaak is zo'n 45 minuten genoeg. We hebben verschillende koppels in ons huis die we graag meer bij elkaar op bezoek willen laten gaan.

Je bent vriendelijk en geduldig en vindt het leuk om mensen met elkaar te verbinden.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.