Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Maatjes

Structureel werk · 1–3 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
HulpverleningBegeleidingNederlandsBestuurAndersSociaal contactZorg
OuderenWelzijn
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#29243
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Maatjes/29243 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zoeken voor verschillende bewoners een maatje die aandacht heeft voor de oudere en activiteiten onderneemt waar beiden plezier in hebben.

Uitgebreide omschrijving

Als maatje ga je een relatie aan met een bewoner. Je leert de bewoner kennen met al zijn behoeften en wensen. Samen geef je de relatie vorm. Het kan dus zijn dat jullie het fijn vinden om samen te wandelen. Of is een gesprek aan de hand van een fotoboek, rummikub of kleuren. een prettige invulling van het samenzijn. Het kan van alles zijn. Op het appartement van de oudere hangt een collagebord waar die dingen op staan die voor de bewoner belangrijk zijn. Een heel fijn hulpmiddel als je de bewoner gaat leren kennen!

Ben je nieuwsgierig naar de ander, geduldig en invoelend denk er dan eens over om maatje te worden!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.