Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Tuinvrijwilliger

Structureel werk · 1–2 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
OuderenWelzijn
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#36783
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Tuinvrijwilliger/36783 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Samen met anderen onze tuin vormen tot een paradijsje. Ook de moestuin hoort daarbij. Heb jij groene vingers? Vind je het leuk als een bewoner tips geeft?

Uitgebreide omschrijving

We zoeken een klein groepje vrijwilligers die het leuk vinden om 'in het seizoen' om de veertien dagen enkele uurtjes de tuin onder handen te nemen. Het mooiste is als dit clubje het onderling gezellig met elkaar heeft. Af en toe zal een bewoner het werk bewonderen. Een bewoner die een moestuin heeft gehad wil hier ook graag in adviseren maar kan zelf niet meer in de tuin werken. Er hebben zich al twee vrijwilligers gemeld. Ben jij de derde?

Op Campanula hebben we voldoende tuingereedschap. In maart willen we aan de slag gaan. Ook met het maken van een composthoop. Genoeg te doen dus!

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.