Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

Wandelvrijwilligers

Structureel werk · 2–4 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
BegeleidingAdvies & MentoringSociaal contactActiviteiten begeleidenBuiten
OuderenWelzijn
4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#44437
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/Wandelvrijwilligers/44437 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bewoners begeleiden bij een wandeling in Lent

Uitgebreide omschrijving

Veel bewoners willen graag naar buiten. Je begeleidt de oudere, aan de arm, met de rollator of met de rolstoel. Je hebt oog voor veiligheid, kan het gesprek op gang brengen maar ook samen genieten van de mooie dingen die je ziet.

Je kunt gekoppeld worden aan een vaste bewoner of vaste etage. Als je je wilt aansluiten bij andere wandelvrijwilligers kan dat op de maandagmiddag. We overleggen wat goed past bij je beschikbaarheid.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

4 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.