Skip Sidebar

Over ons

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig ...

OuderenWelzijnZorg
Deel

tuin en natuurgroep vrijwilliger

Structureel werk · 2 uur/week
Barbarastraat 192, 6663 ML Lent, Nederland
Activiteiten begeleidenSociaal contactBegeleiding
OuderenWelzijn
2 plaatsen over.
Activiteit Delen
Campanula ZZG zorggroep
#47896
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Campanula/activiteiten/tuin-en-natuurgroep-vrijwilliger/47896 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Samen met een andere vrijwilliger verzorg je tuin- en natuuractiviteiten voor een vaste groep bewoners die echte natuurliefhebbers zijn.

Uitgebreide omschrijving

In de koude maanden binnen en in de warme maanden buiten. Een kleine groep bewoners voor wie de natuur belangrijk is en altijd een rol heeft gespeeld in hun leven. Je bedenkt binnen een vaste structuur kleine activiteiten en wordt daarbij geholpen door de coördinator welzijn.

Hoe kan zo'n activiteit eruit zien?

Samen met een andere vrijwilliger zetten jullie alles wat nodig is klaar en halen vervolgens de bewoners van deze club op.

Na het verwelkomen van de deelnemers vertel je wat jullie het komende uur gaan doen. Je start met het afspelen van een vogelgeluid. Nadat bewoners hebben geraden vraag je wat bewoners over deze vogel weten. Je vult het aan met informatie. Daarna pak je de natuurpagina van de Gelderlander en leest artikeltjes voor en laat foto's zien. De hoofdactiviteit komt hierna. Het is herfst en je hebt allerlei boombladeren meegenomen. En ook een aantal foto's van bomen. Samen met de bewoners worden bladeren bestudeerd en bij de goede boom neergelegd.

Als afsluiting schenk je deze keer een glaasje troebele appelsap onderwijl laat je natuurgeluiden horen. Hierna begeleid je de bewoners terug naar hun eigen verdieping.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

2 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Campanula ZZG zorggroep

In Campanula hebben we maar één doel: de bewoners een fijn thuis bieden. Samen zorgen we ervoor dat zij in hun eigen woning hun leven voortzetten. U bent zelf de baas en woont zoals u dat prettig vindt. Alles mag, tenzij het niet anders kan.
Campanula is kleinschalig. Vier verdiepingen met elk acht bewoners. Op drie van de vier woonlagen wonen bewoners met dementie. Op de andere woonlaag bewoners die lichamelijk achteruitgaan. Bewoners ontmoeten elkaar in de gezamenlijke ruimtes. Er zijn verschillende sfeerhoeken, zoals sport en bewegen, wellness, een tuinkamer en theaterhoek waar kleine optredens plaatsvinden. ’s Avonds eten zij een warme maaltijd. Samen in de woonkeuken of in hun appartement.

Op uw etage werkt een vast team van woonbegeleiders. Dag en nacht. De woonbegeleider helpt met wassen en aankleden als dat nodig is. En zorgt voor gezamenlijke activiteiten, zoals krant lezen of spelletjes spelen. Bij Campanula is overdag altijd een verpleegkundige en specialist ouderengeneeskunde beschikbaar. Een psycholoog of fysiotherapeut wordt ingeschakeld als dat nodig is.

Samen één team

In Campanula zijn 20 tot 30 vrijwilligers actief. Soms koken ze. Of wandelen en fietsen met bewoners in de groene, Lentse omgeving. Ook betrokkenheid van familie en vrienden is belangrijk. Het is fijn als ze een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren. Pianoconcert, liedjesavond een toneelvoorstelling; alles is mogelijk.