Skip Sidebar
Humanitas Utrecht

Humanitas Utrecht

Club, vereniging of andere

Over ons

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken ...

Deel

Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn

Structureel werk
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Nederland
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Humanitas Utrecht
#28010
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Humanitas-Utrecht/activiteiten/Vrijwilliger-Vriendschappelijk-Huisbezoek-Leidsche-Rijn/28010 om je aan te melden

Contactpersoon

afdeling Utrecht UtrechtStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Vriendschappelijk Huisbezoek brengt contact tot stand tussen twee 75+ bewoners uit Leidsche Rijn.

Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger hebt u gedurende ongeveer een jaar om de twee weken contact met uw maatje. U biedt een luisterend oor en praat over wat iemand bezighoudt. Ook ondersteunt u bij het zetten van kleine stappen en verkent u samen wat Leidsche Rijn te bieden heeft. Het doel is de eenzaamheid te doorbreken en ervoor te zorgen dat uw maatje meer plezier krijgt in het leven. Vanwege corona is het mogelijk om het contact telefonisch of digitaal te laten verlopen.


Ik wil tijd en aandacht schenken

U kunt maatje worden als u: 

  • woonachtig bent in Leidsche Rijn en 75 jaar of ouder bent.
  • het leuk vindt om met uw tijd en aandacht iets te betekenen voor een leeftijdsgenoot uit Leidsche Rijn die zich alleen voelt. 
  • het leuk vindt om met iemand te werken aan het zetten van kleine stappen die aansluiten bij de wensen en behoeften van uw maatje. Bijvoorbeeld het opbouwen van een sociaal netwerk.
  • Leidsche Rijn goed kent en/of het leuk vindt deze wijk beter te leren kennen. 
  • ongeveer een jaar lang, om de week 1,5 tot 2 uur beschikbaar bent. Jullie bepalen samen wanneer jullie elkaar zien.


Begeleiding

U krijgt begeleiding van een vrijwillig coördinator. Daarnaast bieden wij een kennismakingsbijeenkomst en intervisie aan, omdat wij geloven dat u zo beter bent toegerust om mensen te helpen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. En zo doet u uw vrijwilligerswerk met meer plezier.


Samenwerking Humanitas en de Zonnebloem

Vriendschappelijk Huisbezoek is een project van Humanitas en richt zich op eenzame bewoners van Utrecht. Dankzij een subsidie van ZonMw kunnen wij extra aandacht schenken aan 75+ ‘ers in Leidsche Rijn. Dit doen we in samenwerking met de Zonnebloem. 


Herkent u zichzelf hierin?

Meld u dan nu aan via deze site!

Woont u in een andere wijk? Bent u geen 75+’er? Of twijfelt u of dit wat voor u is? Neem gerust contact op met ons op voor meer informatie.


Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Humanitas Utrecht > Vrijwilliger Vriendschappelijk Huisbezoek Leidsche Rijn

Over Humanitas Utrecht

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.