(Digitaal) Taalmaatje

Structureel werk · 1–2 uur/week
Christiaan Krammlaan 2, 3571 AX Utrecht, Nederland
NederlandsSociaal contact
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen
#21234
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Humanitas-Utrecht/p2p-activiteiten/Digitaal-Taalmaatje/21234 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Help een anderstalige beter Nederlands spreken. Jullie contact verloopt digitaal tot de corona maatregelen opgeheven zijn.

Uitgebreide omschrijving

Als digitaal Taalmaatje help je een ander beter Nederlands spreken - voor een gesprek met de huisarts, bij de groenteboer of gewoon, een babbeltje met de buurvrouw. De deelnemers aan het Taalmaatjesproject komen uit alle windstreken en willen graag beter Nederlands leren spreken. Jullie contact verloopt in eerste instantie digitaal (whatsapp/(video)bellen) en kan nadat de corona maatregelen opgeheven zijn veranderd worden in face-to-face contact als jullie dat beiden prettig vinden. Je oefent samen ongeveer 1 tot 1,5 uur per week en je geeft wat huiswerk op. Vanuit Humanitas krijg je scholing, tips en begeleiding. In principe wordt je voor een jaar aan een deelnemer gekoppeld.


Tijdelijke vrijwilliger (minimaal 3 maanden)

Wil je je tijdelijk inzetten als ‘digitaal’ Taalmaatje, laat het ons ook weten. Dan kijken wij of we je aan een deelnemer kunnen koppelen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.10 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Humanitas Utrecht

Humanitas is er voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Mensen kunnen een beroep op ons doen voor onder andere het doorbreken van eenzaamheid, het (beter) leren van de taal, het verwerken van verlies en het aanpakken van financiële problemen. We zijn er ook voor Utrechters die voor een ander van betekenis willen zijn.