Skip Sidebar

Over ons

Humanitas Nijmegen e.o. is er voor mensen die het om uiteenlopende redenen niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in onze activiteiten, zoals Ondersteunend Contact / Doorbreking Isolement of ...

Buurt & omgevingArmoedebestrijdingSociale rechtvaardigheid
Deel

Maatje Ondersteunend Contact

Structureel werk · 1–2 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
HulpverleningBegeleidingAdvies & MentoringSociaal contactMaatje & buddyZorg
Buurt & omgevingWelzijn
Activiteit Delen
Humanitas afd. Nijmegen e.o.
#26924
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Humanitas-afd-Nijmegen-eo1/activiteiten/Maatje-Ondersteunend-Contact/26924 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Vrijwillige maatjes van Humanitas Nijmegen Ondersteunend Contact bieden ondersteuning aan mensen die zich eenzaam voelen.

Uitgebreide omschrijving

Maatje(s) Ondersteunend Contact


Iedereen heeft behoefte aan contact. Er kunnen echter omstandigheden zijn waardoor iemand contacten verliest en in een sociaal isolement terecht komt. Humanitas Nijmegen Ondersteunend Contact regelt een maatje voor mensen die zich eenzaam voelen of meer contacten willen.


Samen met het maatje zoekt de deelnemer uit hoe hij/zij een groter sociaal netwerk kan krijgen. Ze maken hiervoor samen een plan en het maatje ondersteunt de deelnemer om de nodige stappen te zetten om nieuwe contacten te leggen. Ondertussen ondernemen ze leuke activiteiten, zoals wandelen, fietsen of een museum bezoeken.


Humanitas Nijmegen e.o. zoekt enthousiaste, betrokken  

vrijwilligers voor ca. 2 uur per week om als maatje ondersteuning te bieden aan een deelnemer.


Je krijgt een training en neemt deel aan onze groepsbijeenkomsten voor vrijwilligers. Je ontvangt van Humanitas een vrijwilligersovereenkomst en een reiskostenvergoeding en bent WA verzekerd.  


Jouw vrije uurtje is voor onze deelnemers heel veel waard! Heb je er een paar over, vraag dan meer informatie of meld je aan.  

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator Ondersteunend Contact: Ans Aerts. Kijk op de website van Humanitas Nijmegen e.o. voor de contactgegevens.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Humanitas afd. Nijmegen e.o.

Humanitas Nijmegen e.o. is er voor mensen die het om uiteenlopende redenen niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in onze activiteiten, zoals Ondersteunend Contact / Doorbreking Isolement of Thuisadministratie. De hulp die geboden wordt, is tijdelijk van karakter. Onze vrijwilliger komt bij de deelnemer thuis, dus in de eigen, vertrouwde omgeving.
Humanitas-vrijwilligers werken zelfstandig vanuit de Humanitas-waarden als respect voor elkaar, vraaggericht, gelijkwaardigheid en verantwoordelijkheid voor jezelf en voor het samenleven met anderen. De hulp die Humanitas biedt, is kosteloos en in principe voor de periode van maximaal één jaar.
In overleg met de deelnemer wordt bekeken of verdere hulp wenselijk is.