Skip Sidebar

Over ons

Taal en contact zijn onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving. Als je de taal spreekt, kun je je ambities waarmaken en laten zien wie je bent. Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig ...

Deel

Corona: Kletsmaatjes

Structureel werk · 1 uur/week
Vanuit huis
NederlandsSociaal contact
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Het Begint met Taal
#22277
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Kletsmaatjes/activiteiten/Corona-Kletsmaatjes/22277 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Word online kletsmaatje en oefen Nederlands met een anderstalige!

Uitgebreide omschrijving

Heb je tijd over? Wil je iets betekenisvol doen voor de samenleving? Heb je interesse in andere culturen? En niet geheel onbelangrijk…. houd je van kletsen? Dan ben je bij Het Begint met Taal aan het juiste adres, want gedurende de Corona crisis lanceren wij ‘kletsmaatjes’. Online Nederlands kletsen één op één met een anderstalige, met behulp van onze online Tool voor Taalcoaching. Zo zorg jij ervoor dat anderstaligen hun taalvaardigheid oefenen en in contact zijn, om elkaar samen door deze crisis te helpen.


  • Je spreekt goed Nederlands
  • Je bent nieuwsgierig en staat open voor verschillende culturen
  • Je bent minimaal 1 uur per week beschikbaar (maar meer mag!)
  • In eerste instantie word je gekoppeld aan één anderstalige, maar bij interesse kan je aangeven om aan meer anderstalige gekoppeld te worden
  • Je bent digitaal vaardig (de gesprekken vinden online plaats)
  • Je hebt interesse in taal – maar hoeft beslist geen docenten-achtergrond te hebben. Het gaat vooral om oefenen met spreken en luisteren!


Meld je aan op de website van Kletsmaatjes!Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Het Begint met Taal

Taal en contact zijn onmisbaar om mee te kunnen doen in de samenleving. Als je de taal spreekt, kun je je ambities waarmaken en laten zien wie je bent. Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig middel voor de 600.000 nieuwkomers die de Nederlandse taal beter willen leren spreken. Stichting Het Begint met Taal is de expert op het gebied van taalcoaching. We vergroten de bekendheid en effectiviteit van taalcoaching met materiaal, advies en training. Als landelijk platform ondersteunen we 170 organisaties die taalcoaching bieden, verspreid over 400 locaties. Ook werken we samen met gemeenten, werkgevers en taalscholen.