Skip Sidebar

Over ons

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse ...

Deel

Heeft jouw bedrijf laptops over?

Een dag · Flexibel
Vanuit huis
Deel activiteit
#22377
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/LINDAfoundation/activiteiten/Heeft-jouw-bedrijf-laptops-over/22377 om je aan te melden

Samenvatting

Wij zorgen, in samenwerking met SNEW | Circular Telecom & IT, dat de laptops terecht komen bij kinderen die geen laptop hebben!

Uitgebreide omschrijving

LINDA.foundation is samen met SNEW, een bedrijf uit Brabant dat computers opknapt, een actie gestart kinderen uit arme gezinnen te helpen. Het refurbish bedrijf zamelt belangenloos afgeschreven laptops in bij het bedrijfsleven en doneert ze aan kinderen die thuis zonder laptop zitten.  Deze gezinnen hebben onder normale omstandigheden al veel zorgen en stress, al het leed achter de voordeuren wordt in deze tijd uitvergroot.

Over LINDA.foundation

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe.

Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. De iets ouderen zoeken vaak een baantje en kopen van het geld dat ze daarmee verdienen eten of extraatjes voor hun ouders.

Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)