Hulp van architect met het intekenen van het de Participatie Keuken Concept

Taak · 8 uur
Vanuit huis
CoördinerenTuinieren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
#22624
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/MAEX/p2p-activiteiten/Hulp-van-architect-met-het-intekenen-van-het-de-Participatie-Keuken-Concept/22624 om je aan te melden

Samenvatting

Met de participatiekeuken bezorgen wij maaltijden voor eenzame ouderen. Wij willen nu een keuken en ontmoetingsruimte ontwikkelen voor meer sociale cohesie .

Uitgebreide omschrijving

Ik ben op zoek naar een architect die ons (participatiekeuken in Den Haag) kan helpen met een tekening maken over de ontwikkelingen van de participatie keuken en ontmoetingsruimte in Moerwijk. Het gaat om ruim 500 m2 waar wij de fysieke Participatie Keuken Concept willen ontwikkelen. Het doel is om hier een participatiekeuken en participatie ontmoetingsruimte te ontwikkelen waar wij armoede tegen willen gaan en de verbindingen in de samenleving willen verbeteren.


Over de participatiekeuken:

De Participatiekeuken is een initiatief van de Hagenaar Ben Lachhab. Ben startte de Participatiekeuken om voor kwetsbare ouderen in de regio Den Haag, zo lang de coronacrisis duurt, elke dag, een gezonde maaltijd te bereiden. Veel ouderen kunnen of willen tijdens deze crisis hun huis niet verlaten. Het gaat om een doelgroep die door leeftijd en soms gezondheid kwetsbaar is en daardoor in quarantaine zit. Voor deze groep van kwetsbare mensen zonder sociaal vangnet moest een oplossing komen.

Al voor de coronacrisis zette Ben zich in om deze eenzame ouderen te helpen door samen met hen te koken en te eten. Dat kon door de quarantainemaatregelen helaas niet langer doorgaan, maar de vraag om hulp nam alleen maar toe. Toen is Ben begonnen met wat nu de Participatiekeuken is. Wat begon als een bericht op Facebook is mede door de samenwerking met Shell, World Forum, Xtra Welzijn, Rabobank Den Haag en de gemeente Den Haag uitgegroeid tot een grootschalig lokaal initiatief.

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen

Over MAEX

Duizenden maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen (hierna samen genoemd sociale initiatieven) leveren een belangrijke bijdrage aan een vitale samenleving en duurzame economie. Of het nu om gehandicaptenvervoer gaat, om informele zorg, vernieuwing van onderwijs, verbouwen van streekproducten, het slim delen van auto’s, het opwekken en verdelen van energie in de wijk, dagbesteding of opleiding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vluchtelingen, deze initiatieven zijn van grote waarde. Zij zoeken creatieve en slimme wegen om impact te maken en zij raken het leven van veel Nederlanders. Hun impact wordt nog te weinig gezien. MAEX brengt de impact van deze sociale initiatieven in beeld, en biedt hen eenvoudig toegang tot bedrijven, overheid, fondsen en particulieren.

MAEX helpt organisaties die impact willen maken passende sociale initiatieven te vinden en er mee samen te werken. Als initiatieven op een gelijkwaardige en wederkerige wijze samenwerken met deze organisaties, dan genereren we gezamenlijk veel meer sociale impact en werken we samen aan brede welvaart!