Skip Sidebar
VCUtrecht

VCUtrecht

Non-profit

Over ons

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Vooral voor de groepen mensen die minder zelfredzaam zijn. Er is veel behoefte aan hulp maar er zijn ook veel mensen die heel graag hulp ...

WelzijnOuderenBuurt & omgeving
Deel

Taal- en huiswerkmaatje

Structureel werk · 2–5 uur/week
Utrecht, Utrecht, Nederland
BestuurSociaal contact
WelzijnOuderenBuurt & omgeving
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
VCUtrecht
#20790
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/VCUtrecht-1/activiteiten/Taal--en-huiswerkmaatje/20790 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Door de Corona-crisis kunnen veel leerlingen in Utrecht niet naar school. Taal doet Meer start daarom met extra begeleiding voor kwetsbare leerlingen.

Uitgebreide omschrijving

Wat doe je als taal- en huiswerkmaatje?

Als taal- en huiswerkmaatje begeleid je individueel een Utrechtse jongere in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Na een intake en het volgen van een online starttraining, start je met het begeleiden van een jongere (pupil). Je hebt wekelijks 2 tot 3x contact gedurende een half uur tot een uur. We starten online. De begeleiding focust zich op studievaardigheden, huiswerk en taalvaardigheid, maar ook op de algemene ontwikkeling van de pupil. Waar nodig heb je contact met de school. Je wordt begeleid door een coördinator of projectleider waar je regelmatig mee afstemt over de voortgang en het contact met je pupil. 


Wat heb jij in huis?

  • Je hebt affiniteit met jongeren, taal en culturen
  • Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen
  • Je staat open voor nieuwe (online) ontmoetingen
  • Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar
  • Je bent online vaardig en zo’n twee tot drie uur per week beschikbaar
  • Je bent bereid om je voor een periode van vier tot zes maanden te committeren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende webinar of (online) training. Wat krijg je ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat jongeren (8-16 jaar) ondanks dat ze niet naar school kunnen, hun Nederlandse taal kunnen blijven oefenen en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een Utrechts gezin beter kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over VCUtrecht

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Vooral voor de groepen mensen die minder zelfredzaam zijn. Er is veel behoefte aan hulp maar er zijn ook veel mensen die heel graag hulp willen bieden aan diegenen die het nodig hebben.

Om al deze vraag en aanbod bij elkaar te brengen ondersteunt de Vrijwilligerscenrrale Utrecht met deze pagina. Stel hier jouw hulpvraag of bied jouw hulp aan!

OVER VC UTRECHT
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

De wereld van VC Utrecht is dynamisch. We ontwikkelen/participeren in nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.