Skip Sidebar

Over ons

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in ...

Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
Deel

Nederlandse taalles

Structureel werk · 2–1 uur/week
Nijmegen, Gelderland, Nederland
OnderwijsNederlandsSociaal contactKlussen
Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wereldvrouwenhuis
#27146
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Wereldvrouwenhuis/activiteiten/Nederlandse-taalles/27146 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

We zijn op zoek naar versterking van het taalteam. Drie keer per week geven we taalles aan de vrouwen die op dat moment in het Wereldvrouwenhuis wonen.

Uitgebreide omschrijving

Bijna alle vrouwen in ons huis spreken geen of slecht Nederlands. Les in de Nederlandse taal is een vast onderdeel van het activiteitenprogramma van het Wereldvrouwenhuis. Drie keer per week is er taalles in het huis (op maandagmiddag, dinsdagochtend en donderdagmiddag). Samen met een of twee andere vrijwilligsters geef je een keer per week les aan een of enkele vrouwen. We gebruiken verschillende methodes en materialen, afhankelijk van het taalniveau en de mogelijkheden van de vrouwen. De les kan op anderhalve meter afstand plaatsvinden in de huiskamer of de tuin van het Wereldvrouwenhuis.

We zoeken vrouwelijke vrijwilligers omdat veel van de vrouwen die bij ons verblijven vervelende ervaringen hebben gehad met mannen in hun land van herkomst, tijdens hun vlucht naar Nederland of in Nederland.

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Wereldvrouwenhuis

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in Nijmegen. Op die veilige plek kunnen ze weer zelfvertrouwen opbouwen en hun zelfredzaamheid versterken. We zijn een kleinschalige vrijwilligersorganisatie in Nijmegen.