Skip Sidebar

Over ons

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in ...

Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
Deel

Samen kleding naaien

Taak
Nijmegen, Gelderland, Nederland
BestuurTrainingKlussen
Vluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheidOnderwijs
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Wereldvrouwenhuis
#27147
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/Wereldvrouwenhuis/activiteiten/Samen-kleding-naaien/27147 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een van de vrouwen in ons huis wil graag zelf kleding leren maken. Wie kan haar helpen met het naaien van een broek en een rok?

Uitgebreide omschrijving

We zoeken een vrouw die bedreven is in het naaien van kleding en die het leuk vindt om dat aan iemand anders te leren.

In het huis is een naaimachine aanwezig.


Hoe kom je aan een patroon? Hoe weet je hoeveel stof je nodig hebt? Hoe knip je de stof? Hoe zet je de kleding in elkaar? Hoe werk je met de naaimachine? Hoe maak je een mooie naad? Dit zijn vragen waar onze bewoonster graag antwoord op zou krijgen.


Het gaat erom haar op gang te helpen. Hoeveel tijd dat kost is niet duidelijk. Dat kan in onderling overleg worden afgesproken. Ook de tijden kunnen in onderling overleg worden afgesproken.

Omdat veel vrouwen in ons huis vervelende ervaringen hebben met mannen, werken wij in het huis alleen met vrouwelijke vrijwilligsters.

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Wereldvrouwenhuis

Het Wereldvrouwenhuis biedt dakloze vrouwen zonder een verblijfsvergunning een activiteitenprogramma, individuele begeleiding en tijdelijk onderdak. Ze kunnen maximaal zes maanden wonen in ons huis in Nijmegen. Op die veilige plek kunnen ze weer zelfvertrouwen opbouwen en hun zelfredzaamheid versterken. We zijn een kleinschalige vrijwilligersorganisatie in Nijmegen.