Ouder echtpaar wil computerles. Digibeet, stap vopor stap

Structureel werk · 1–2 uur/week
Heteren, Gelderland, Nederland
BegeleidingNederlandsBestuurSociaal contact
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
#37090
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/coronahelpers-44/p2p-activiteiten/Ouder-echtpaar-wil-computerles-Digibeet-stap-vopor-stap/37090 om je aan te melden

Samenvatting

Ouder echtpaar wil graag leren werken op een computer. Ze hebben echt 0 ervaring en vinden het ook spannend. Er moet nog een laptop en internet gekocht worden.

Uitgebreide omschrijving

Het zou fijn zijn als iemand regelmatig bij hen langs zou willen gaan om hen te helpen. Het moet langzaam, echt stap voor stap. Niet te snel en te veel, heel langzaam opbouwen. Ik ken hen via ander vrijwilligerswerk. Ze vinden het spannend en denken dat ze het snel verkeerd gaan doen. Ze hebben echt nog helemaal geen ervaring. Eerst zal ook samen met hen uitgezocht moeten worden welk abbonement voor internet past bij hen. Je hoeft zelf geen IT te zijn, als ze maar beetje leren hoe internet en mailen werkt. Dan zijn ze al een eind.

Weet dat er wel gerookt wordt bij hen thuis. Ze zijn heel aardig en dankbaar maar wel snel overvraagd. Dus je moet wel echt geduld hebben.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Heteren > Heteren Activiteiten > 1-op-1 hulp > Ouder echtpaar wil computerles. Digibeet, stap vopor stap

Over 1-op-1 hulp

Soms is iemand op zoek naar hulp. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen, klusjes in huis of digitale ondersteuning. Of iemand zoekt een sociaal maatje, om mee te wandelen en te kletsen. Dit soort 1-op-1 hulpvragen vind je op deze pagina, waar we vraag en aanbod bij elkaar brengen.