Ouder echtpaar wil computerles. Digibeet, stap vopor stap

Structureel werk · 1–2 uur/week
Heteren, Gelderland, Nederland
BegeleidingNederlandsBestuurSociaal contact
Ouderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
#37090
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/coronahelpers-44/p2p-activiteiten/Ouder-echtpaar-wil-computerles-Digibeet-stap-vopor-stap/37090 om je aan te melden

Samenvatting

Ouder echtpaar wil graag leren werken op een computer. Ze hebben echt 0 ervaring en vinden het ook spannend. Er moet nog een laptop en internet gekocht worden.

Uitgebreide omschrijving

Het zou fijn zijn als iemand regelmatig bij hen langs zou willen gaan om hen te helpen. Het moet langzaam, echt stap voor stap. Niet te snel en te veel, heel langzaam opbouwen. Ik ken hen via ander vrijwilligerswerk. Ze vinden het spannend en denken dat ze het snel verkeerd gaan doen. Ze hebben echt nog helemaal geen ervaring. Eerst zal ook samen met hen uitgezocht moeten worden welk abbonement voor internet past bij hen. Je hoeft zelf geen IT te zijn, als ze maar beetje leren hoe internet en mailen werkt. Dan zijn ze al een eind.

Weet dat er wel gerookt wordt bij hen thuis. Ze zijn heel aardig en dankbaar maar wel snel overvraagd. Dus je moet wel echt geduld hebben.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.1 plaats over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Heteren > Heteren Activiteiten > 1-op-1 hulp > Ouder echtpaar wil computerles. Digibeet, stap vopor stap

Over 1-op-1 hulp

Door de uitbraak van het Coronavirus komen veel mensen in moeilijkheden. Degenen die het hardst getroffen worden zijn de zieken en risicogroepen, maar ook mensen met vitale beroepen.

Samen houden we ons land sterk. Bied hulp aan in de buurt door boodschappen te doen voor hen die dat zelf niet kunnen, te passen op de kinderen van doktoren of te bellen met ouderen die alleen thuis zitten.