Taalmaatje gezocht

Taak · 0–2 uur
Dominicus College, Energieweg 93, Nijmegen, Gelderland 6541 CZ, Nederland
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
#43667
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/coronahelpers-44/p2p-activiteiten/Taalmaatje-gezocht/43667 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ik ben op zoek naar iemand die mij de Nederlandse taal kan leren en mij helpt in contact te komen met anderen zodat ik mee kan doen in de maatschappij.

Uitgebreide omschrijving

Hallo,

 

Ik ben Zalina en woon sinds 2008 in Nederland. Afgelopen april ben ik 36 jaar geworden en ik kom uit Rusland.

In mijn thuisland heb ik een studie tot naaister gedaan, dat was een college van 4 jaar na 9 jaar basisschool. Nu ben ik geïnteresseerd in koken.

 

Toen wij in Nederland kwamen wonen, heb ik een jaar in een soepfabriek gewerkt, daar leerde ik al doende al een klein beetje Nederlands. Thuis spreken wij Russisch.

 

Bij de geboorte van mijn zoon Milan in mei 2009, bleek dat hij een ernstige progressieve ziekte had en sindsdien besteed ik al mijn tijd aan de verzorging van hem. Milan is een heel slimme jongen, gelukkig (en dat kan alleen in Nijmegen) kon hij op de Monnikskap (Dominicus College) terecht waar hij een vwo opleiding doet. Hij zit in een elektrische rolstoel en heeft dag en nacht verzorging nodig bij de toiletgang maar ook bij eten en drinken. We rijden samen vanuit Eindhoven met een taxi van en naar school. Tijdens zijn lessen zit ik op de gang en probeer de tijd te doden op mijn telefoon.

 

In die wachttijd zou ik graag het leren van Nederlands weer op willen pakken. Ik zie ernaar uit om Nederlandse vrienden te maken en om meer betrokken te raken in de maatschappij. Op het Dominicus College willen ze mij een werkplekje geven waar ik met mijn eigen laptop aan de slag kan. En ook kan ik daar de hele dag gesprekjes oefenen. Als dat een beetje lukt, kan ik misschien helpen in de school en contact maken met docenten en leerlingen. Daar verheug ik mij op.

 

Ik ben alle schooldagen op het Dominicus College, afdeling de Monnikskap aan de Energieweg 93 te Nijmegen te vinden. Kom jij me helpen?

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over 1-op-1 hulp

Soms is iemand op zoek naar hulp. Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen, klusjes in huis of digitale ondersteuning. Of iemand zoekt een sociaal maatje, om mee te wandelen en te kletsen. Dit soort 1-op-1 hulpvragen vind je op deze pagina, waar we vraag en aanbod bij elkaar brengen.