Begeleiden bij thuisonderwijs

Structureel werk · 1–5 uur/week
Hauwert, Noord-Holland, Nederland
NederlandsBestuur
Ontwikkelingswerk & RampenhulpverleningOuderen
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
#20383
Scan me of ga naar www.coronahelpers.nl/o/coronahelpers/p2p-activiteiten/Begeleiden-bij-thuisonderwijs/20383 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Begeleiden van zelfstandig werken bij thuisonderwijs leerlingen.

Uitgebreide omschrijving

De hulp wordt ingezet om leerlingen van OBS De Vijzel of OBS De Plaats te begeleiden bij het maken van het thuiswerk. Dit kan gaan over vragen die leerlingen hebben tijdens het zelfstandig werken, hulp bij plannen van de dag, gerichte oefeningen doen zoals het maken van een les Bouw op afstand of het bespreken van een dictee.

De groepsleerkracht geeft de instructie.


De leerlingen maken de lessen digitaal via het programma Snappet en de planning wordt klaargezet in Google Classroom.


Het contact met de leerling kan via Google Meet plaatsvinden of via een ander digitaal middel. In overleg met ouders wordt hierin een keuze gemaakt, ditzelfde geldt voor de dagen en tijd dat het contact plaatsvindt.


Als je je aanmeld, breng ik je in contact met de ouders die aangeven dat zij deze hulp nodig hebben. Jullie kunnen dan contact met elkaar leggen, zodat er afstemming plaatsvindt over de begeleiding.

Er is steeds meer vraag naar de begeleiding, dus alle hulp is welkom!

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Coronahelpers

Door de uitbraak van het Coronavirus komen veel mensen in moeilijkheden. Degenen die het hardst getroffen worden zijn de zieken en risicogroepen, maar ook mensen met vitale beroepen.

Samen houden we ons land sterk. Bied hulp aan in de buurt door boodschappen te doen voor hen die dat zelf niet kunnen, te passen op de kinderen van doktoren of te bellen met ouderen die alleen thuis zitten.