Pers

Politieke en Koninklijke aandacht voor coronahelpers.nl


AMSTERDAM - 17 april 2020 - Tijdens de coronacrisis ontstaan veel initiatieven. Hierbij wordt veel de nadruk gelegd op het medische aspect maar het sociale aspect moet hierbij niet worden vergeten. coronahelpers.nl van Deedmob gaat juist hierop in. Het platform heeft sinds de lancering van de start van de crisis al ruim 700,000 bezoekers gehad en ruim 6000 matches hebben er plaatsgevonden. Dit is zowel politiek als koninklijk niet onopgemerkt gegaan.


Op woensdag 15 april bezocht staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer het kantoor van Deedmob om te spreken over de actualiteiten en waar het bedrijf tegenaan loopt. De staatssecretaris had vooral oog voor de uitdagingen waar startups als Deedmob tegen aan lopen.


Op donderdag 16 april hadden de oprichters van Deedmob een video overleg met premier Mark Rutte over de coronahelpers.nl. De premier was vooral geïnteresseerd in alle ontwikkelingen en ook de internationale ambities van het bedrijf. Tijdens het plenaire debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus die middag ging de premier in op het gesprek met en het werk van Deedmob. De premier blijft graag alle ontwikkelingen op de voet volgen. Ook liet het team corona-helpers.co.uk zien aan de premier. De snel groeiende Britse variant van het Deedmob product is o.a. actief in the County of Somerset, waar zijn Britse ambtsgenoot Boris Johnson een huis heeft.


Oranje belletje

En vandaag werd oprichter Boudewijn Wijnands gebeld door Hare Majesteit Koningin Máxima. Zij sprak haar steun uit voor Coronahelpers. Het Koninklijk Paar belt meerdere initiatieven in Nederland die in tijden van de coronacrisis mensen helpen. Alle steun hierbij is welkom.


Achtergrond Deedmob

Deedmob.com is een social tech startup die in 2017 is opgericht en die meer dan 1.500 organisaties in Europa helpt met de inzet en de organisatie van vrijwilligers. Zo heeft Deedmob in 2019 6.000 nieuwe bloeddonoren geworven voor de Sanquin, de nationale Nederlandse bloedbank. Andere organisaties waaraan Deedmob vrijwilligers levert zijn onder andere UNICEF, Rode Kruis, Nationale Voedselbanken, Wereld Natuur Fonds, fiKks en onder andere corporate partners zoals Red Bull, TomTom, H&M, en lokale overheden zoals de Gemeente Utrecht en County of Somerset.


Co-founders Boudewijn Wijnands (CEO, 28) & David Furlong (CTO, 26)

Beiden studeerden aan de Universiteit van Oxford en werden op 17 maart 2020 in de Europese lijst 'Forbes 30 under 30' genoemd in de categorie sociale ondernemers naast Greta Thunberg. Deedmob's technologie is werd bovendien als hoogste geprezen in een Bill & Melinda Gates Foundation-rapport over 'Volunteering technology’.


------------


Coronahelpers: samen de strijd aan tegen corona 


AMSTERDAM, 16 maart 2020 - We leven op dit moment in bijzondere tijden. Iedereen is bezig met het COVID-19 virus. In tijden van nood en crisis moeten we elkaar nog meer helpen. Daarom lanceert Deedmob de website www.coronahelpers.nl. Op deze website komen hulpbieders en hulpvragers samen om elkaar te helpen in tijden van de coronacrisis. Samen staan we sterk.


Door de uitbraak van het Coronavirus komen veel mensen in moeilijkheden. Degenen die het hardst getroffen worden zijn de zieken en risicogroepen, maar ook mensen met vitale beroepen. ‘Om de impact van het Coronavirus te beperken moeten we meer voor elkaar doen: denk aan boodschappen doen voor mensen met symptomen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus terugdringen’, aldus Boudewijn Wijnands, CEO van Deedmob. 


Meld je aan

Op www.coronahelpers.nl kun je aanbieden om te helpen, maar ook om geholpen te worden. Iedereen kan zich aanmelden. Meld je ook je organisatie aan (zoals ziekenhuis, goed doelorganisatie, gemeente, etc.) om je hulpvragen online te zetten. Hiermee kunnen alle Coronahelpers in Nederland je eenvoudig kunnen vinden.


——— 


[Niet voor publicatie: Vragen pers? Hendrik-Jan Overmeer, 06 42 01 44 54]